Glas

Wij van DIEVORM werken veel het materiaal glas. Wat is er zo mooi aan? het is helder en transparant. Als het gebruikt wordt bij een meubel geeft het diepte, diepte in het ontwerp.

Wat is glas

Glas zoals we allemaal kennen is een amorf niet- kristallijne) vaste stof. De meest voorkomende verschijningsvorm is het kleurlozeglas zoals dat voor vensterglas en glas voor drinkglazen gebruikt wordt. Het genoemde glas bestaat voornamelijk uit de stof silica of te wel SiO2.

De geschiedenis

Glas komt in de natuur hoofdzakelijk voor als lavaglas ( Obsidiaan) en is in die specifieke vorm al in de steentijd gebruikt voor het zelfde doel, als vuursteen. De eerste sporen van glasfabricage zijn te vinden in de omgeving van Egipte in de periode 1500 jaar voor christus, waar glas als glazuur op aardewerk werd aangetroffen. In het jaar, 100 voor christus is het glasblazen ontwikkeld, die daarvoor uiterst schaars waren. Om nog meer te weten te komen over het materiaal hier een link vaar Wikipedia.

Soorten Glas

Er zijn 3 soorten te weten

1. Kwartsglas

2. Bergkristal

3. Commerciieel glas

Het laatste type is het materiaal dat wij bij DIEVORM gebruiken. Hiervan worden de spiegels deuren en achterwanden van de keukens en douch wanden gemaakt.