Ladekast

Een ladekast heeft grote voordelen bij het pakken en opbergen van spullen: er is bij het openen van de lade meteen overzicht van alle spullen in de lade. Laden kunnen niet onbeperkt hoog zijn, want de lade moet niet hoger zijn dat uw zichtlijn. Dit resulteert dat laden niet hoger worden maakt dan max. 1600 mm inhoud van de lade.

Ladekast met of zonder grepen?

Grofweg zijn laden onder te verdelen in twee categorieën:

  • met grepen: de lade trekt zichzelf dicht (soft-close of blumotion). Bij deze lade is een handgreep of knopje nodig om de lade open te trekken.
  • greeplijst: dit is een uitsparing in het ladefront van de ladekast, of een lijst bovenop het ladefront gemonteerd.
  • greeploos: dit ladesysteem wordt geopend door tegen de voorzijde aan te duwen (tip-on of push-to-open). Dit systeem oogt heel strak, omdat er geen handgreep nodig is.

Een lade kan ook verschillende vormen hebben. Rechte of gebogen zijkanten. Welke type ladesysteem bij u past is natuurlijk persoonlijk. Wilt u meer informatie over ladekasten neem dan contact met ons op. U bent ook van harte welkom in onze studio, daar kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken.

DIEVORM, wie zijn wij

Wij hebben een studio waar we de ontwerpen maken en een eigen meubelmakerij. In de ontwerpstudio hebben wij verschillende materiaal voorbeelden om te laten zien hoe de ladekast eruit kan komen te zien. We kunnen ook uitleggen wat voor verschillende ladegeleiders er zijn en wat de voordelen zijn van de verschillende ladetypes.

Waar zijn wij gevestigd

Dievorm is gevestigd te Arnhem, Bruningweg 19 (Gelderland)  en wij werken door heel Nederland. We hebben zoals gezegd een eigen studio en meubelmakerij, waar de kasten op maat geproduceerd worden, zoals ook de Ladekast op maat. Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op. U bent ook van harte welkom om langs te komen. Bel dan vantevoren even, het kan zijn dat we op locatie een ladekast op maat aan het plaatsen zijn. We horen graag van u.