TV Meubel

Wij maken het ontwerp van het TV meubel op maat zoveel mogelijk naar uw wens. Het ontwerp mag rust uitstralen in de ruimte. Het meubel heeft in ieder geval tot doel om de bedrading weg te werken. Ook is het mogelijk om uw televisie in het meubel op maat weg te werken achter een draaideur, schuifdeur of klep. Als de kast gesloten is, geeft dat een sereen beeld in de ruimte.

Een TV meubel met een glazen deur

Het grote voordeel van een TV meubel met geëtst glas is dat de afstandsbediening gewoon nog blijft werken door het glas heen. Achter de glazendeurtje plaatsen we de randapparatuur van de televisie. De afstandsbediening functioneert door het glas heen, zodat er geen deur open hoeft te staan om deze te bedienen. Dit geeft een rustig beeld en is lekker makkelijk.

Andere producten, die we regelmatig gebruiken bij het maken van een televisie meubel op maat, zijn:

  • TV lift
  • TV (elektrische) arm
  • schuifdeur (voor de TV)

TV lift

De TV lift biedt de mogelijkheid om de televisie weg te werken. Het voordeel is dat de televisie helemaal uit het zicht is. Het nadeel van de TV lift is dat er veel ruimte van de lift in beslag genomen wordt, deze ruimte kan dan niet meer gebuikt worden voor andere zaken.

TV arm

Het mooie van een TV arm is dat het beeldscherm in alle richtingen in de kamer gedraaid kan worden. Tegenwoordig kan dit met een elektrische arm ook op afstand, door middel van een afstandbediening. Zo krijgt u een heel compleet TV meubel op maat.

Schuifdeur

Het is ook mogelijk om een televisie kast op maat te laten maken met een schuifdeur voor het beeldscherm. Deze deur kan voor de TV meubel op maat  geschoven worden en als er gekeken wordt wordt deze weggeschoven.

Wilt u de mogelijkheden voor uw TV kast op maat weten, neem dan contact met ons op.

Van ontwerp tot realisatie

Hoe maken we een TV kast of TV meubel op maat. We starten met het maken van een schetsontwerp. Dit schetsontwerp ontstaat door de informatie die u geeft aan ons, waaruit wij een vertaling maken. Aan de had van het goedgekeurde schetsontwerp wordt een houtstaat gemaakt. Dit is een lijst met alle onderdelen van hoe het TV meubel gezaagd  zal worden. We zagen de platen met een 3.5 meter lange Altendorf zaagmachine. Altendorf is een Duitse zaagmachine. Hiermee kunnen we zeer nauwkeurig zagen.  De zaag heeft een ritszaag. Dit is een zaag die aan de onderkant van het materiaal in tegengestelde richting zaagt als het hoofdblad. Dus zowel van de boven als van de onderkant wordt het materiaal gezaagd. Het mooie hiervan is dat het materiaal aan de onderkant niet afbrokkelt. Hierdoor kunnen we de kwaliteit leveren die we aan u willen leveren van uit DIEVORM BV. De panelen die gezaagd zijn worden daarna met de plakmachine afgeplakt. Deze plakmachine is ook van Duitse makelij. We werken meestal met een 1 mm kantenband. Het hele productieproces van uw televisie meubel op maat kunt u volgen op Facebook.