Katheder

katheder dievorm

Functie

Als je voor een zaal spreekt is het prettig dat je er niet alleen voor staat. Een katheder is hierbij zowel een functionele als een communicatieve ondersteuning. Functioneel in de zin van het bevatten van microfoon, bediening van geluid en beeld en de mogelijkheid om bijvoorbeeld papieren neer te leggen. 

Communicatie

Communicatief in de zin van een ankerpunt waarnaar het publiek kijkt. Bij dit ontwerp is dit als volgt benut; de katheder ‘opent’ zich richting de zaal door de schuine vorm. Eigenlijk vergelijkbaar met de spreker die zijn verhaal doet richting de zaal. Het solide uiterlijk geeft een gevoel van standvastigheid en geeft de spreker de kracht om zijn verhaal uit te dragen.

Specificatie

Ontwerp en productie katheder voor Radboudumc Nijmegen in opdracht van BPR Visie;

  • Het spreekgestoelte is opgebouwd uit Berken multiplex 
  • De omlijsting bestaat uit donkere Wengé latten. Deze latten zijn een verlengde van het lattenplafond in de ruimte en passen goed bij de lijsten van de deuren en ramen in de ruimte.
    Daardoor staat de katheder wel in het middelpunt, maar is het geen eenling.

Dievorm heeft de katheder in samenwerking met Studio Bekkers gemaakt. Het ontwerp is van Studio Bekkers. 

De klant over de samenwerking met Dievorm;

De Tuinzaal is voor het Radboudumc een echt middelpunt. In het hart van ons ziekenhuis ontvangen wij gezelschappen van enkele 10-tallen tot honderden. Eigen medewerkers maar ook (inter)nationale collega’s en hoogwaardigheidsbekleders. Dievorm en Studio Bekkers hebben precies uiting gegeven aan de stijl en functionaliteit van de Tuinzaal. In prima overleg en soepele samenwerking was het eerste ontwerp gelijk raak en het eindresultaat overtrof onze verwachtingen. Echt maat- en vakwerk!Ivo Klaassen – Service Manager