Strakke radiator ombouw en bank

 

strakke radiator ombouw en bank Dievorm

 

Visueel één geheel

Hoe meer losse functionele of esthetische elementen je in een ruimte samen kunt voegen, hoe sterker het visuele geheel kan worden.
Met de nadruk op kàn, want een sterk ontwerp met de juiste materialen, kleuren, lijnen en verhoudingen is hierbij zeker een voorwaarde. Een valkuil bij het kiezen voor een groter statement is namelijk dat het geheel te grof wordt en niet op zijn plaats lijkt.

Kunst van het weglaten..

In deze erker horend bij een oude woning hebben de bewoners voorkeur voor een wat strakker interieur. Op de foto zie je dat voor de radiator ombouw is gekozen voor een constructie zonder veel ‘kunst- en vlechtwerk’ . De grote opening zorgt ervoor dat de lucht goed kan trekken.

..en toevoegen

Tevens dient deze ombouw als raambank. Er zijn staanders geplaatst waardoor het gewicht van een persoon gedragen kan worden. Zo is de erker niet alleen optisch een verruiming van de woonkamer, maar ook in functioneel opzicht. Bij deze bovenwoning kan vanaf nu heerlijk uit het raam gestaard worden..

Geheim kastje

Op één van de foto’s rechts bovenaan de pagina is een close-up van de linkerkant van de ombouw te zien. Dit stuk herbergt een kastje waarin diverse apparatuur opgeborgen is. Het deurtje is niet goed zichtbaar om het visuele geheel te dienen. Als je zachtjes op het deurtje drukt klikt het open. Dit is het tip-on systeem van Blum.